Atgal

Sūrių gamybos ir degustacijos programa

Sužinokite, kaip lietuviškame ūkyje gaminami saldaus pieno, pelėsiniai, fermentiniai, brandinti sūriai.

PROGRAMOS APRAŠYMAS

Šios programos metu vyksite į  vietos ūkį, kur tikrų dzūkų rankose gimsta ne tik lietuviški varškės, bet įvairiausi fermentiniai, brandinti ir pelėsiniai sūriai.

Programos metu:

  • linksma, ne vieną apdovanojimą gavusi ūkininkė Gražina papasakos sūrio kelią „nuo pievos iki stalo“, aprodys ūkį ir pelėsinių sūrių brandinimo rūsį;
  • degustuosite 15 rūšių įvairiausių rūšių sūrių;
  • melšite karvę ir skanausite šviežio pieno;
  • mušite sviestą ir jį degustuosite;
  • savo rankomis galėsite išbandyti sūrio gamybą;
  • susipažinsite su ūkyje gyvenančiais gyvuliukais;
  • važinėsite arklių traukiama karieta.

Sūraus pojūčio ir geros emocijos šioje programoje bus su kaupu.

Trukmė: 2 val.
Kaina: 15 €/1 asm, vaikams iki 15 metų – 6 Eur, vaikams iki 4  m. nemokamai
Sezonas: visus metus
Vieta: 8 km. nuo Druskininkų

Kalbos: lietuvių, rusų

Pastabos:
*minimalus žmonių skaičius grupėje – 10 asmenų;
*būtina išankstinė rezervacija;

*galime suteikti transporto paslaugas;
*galimos įvairios kitos pramogos Druskininkuose ir šioje programoje pagal grupės poreikius.

Programos vieta